Keps

Transfer tryck

Transfertryck är en tryckmetod för t-shirt som innebär att man använder en folieskärare (också kallad vinylskärare eller plotter) för att skära ut en film ur vinyl.

Fördelarna med metoden är att det inte finns några startkostnader för att tillverka ett original som det finns med screentryck utan det tar i princip lika lång tid per plagg att tillverka en eller hundra tröjor. Detta gör att metoden lämpar sig väl för låga volymer eftersom priset blir relativt lågt. Nackdelen är att traditionell vinyltransfer kräver att man trycker varje färg i ett original separat.

Med transfertekniken så förtrycker man det aktuella motivet,
logon etc på en bärare som sedan appliceras genom att värmas på plagget. På så sätt blir det ett hållbart och tåligt tryck på profilkläder eller arbetsplagget som fungerar för även de tuffaste sammanhangen. Till exempel så används denna tryckmetod ofta för arbetskläder och profilplagg till hantverksföretag, bilverkstäder etc där slitage tålighet är viktig tillsammans med en flexibilitet att kunna trycka upp enstaka plagg löpande.

Ett annat tillfälle när transfer kan behöva användas är när
ytan som ska tryckas till exempel är svår att komma åt, eller att materialet har andningsmembran exempelvis funktionsmaterial. Övriga plagg som med fördel transfertrycks är kepsar, idrottskläder, arbetskläder, företagsjackor, väskor, mm. 

Hör av er om du önskar trycka på något annat än nedan förslag så tar vi fram ett kostnadsförslag!

Piké
Väst
Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.